image1 image2 image3 image3

|WELCOME IN CHINA|ENJOY STORIES FROM CHINA

Jedlo v Číne / Food in China


Stravovanie v Číne je pre niektorých ľudí zvláštnou raritou. Dá sa totiž povedať, že Číňania zjedia všetko, čo nezje ich. Preto nebuďe prekvapení, ak uvidíte Číňanov jesť niečo, pri čom sa vám rozum pozastaví, poprípade vás s tým ešte ponúknu.

Dining in China is a special rarity for some people. It can be said that the Chinese eat everything that does not eat them. So you will not be surprised if you will see that the Chinese eat something, what is weird for us. And also don´t be suprised, if they will offer this type of food also to you.



Nemusíte sa však báť. Ako väčšina miest na svete, aj Čína pozná fastfoody, ktoré sú nam známe a receptúry sú takmer také isté alebo také isté ako na Slovensku. Ide najmä o fast foody ako KFC, Mc Donald, King Burger,... Ktoré veľmi dobre poznáme a nedokážu nás sklamať.

You do not have to be worry. Like in the most places in the world, in China you can also find fast food, which we know and recipes are almost as good as in the world. It's especially fast food like KFC, Mc Donald, King Burger, ... Which we know very well and it can not spoil us.





K veľmi podstatným veciam, ktoré by si človek mal zapísať do svojho slovníka ešte pred odchodom je ako sa povedia jednotlivé druhy mäsa a potravín, ktoré bude chcieť čo najčastejšie jesť. 

The very important things a person should enroll in their vocabulary before leaving is how to say (and look like in chinese characters) the different types of meat and food that they want to eat as often as possible.

K priam poburujúcou raritou patrí to, že sa kura v Číne pripravuje ešte aj s kosťami. Preto nebuďte prekvapení, ak vám na tanier položia kuracie mäso v ktorom nájdete nespočetné množstvo kostí a chrupaviek. Práve z tohto dôvodu som už po týždni prešla z jedenia kuracieho mäsa na ryby, iné druhy mäsa alebo bezmäsité jedlá.

An immediate rarity is the chicken in China - it is still preparing bones. Therefore, do not be surprised if into plate is placed in chicken meat, where you can find countless bones and cartilages. For this reason, I have just passed a week's meal of fish, other meat or vegetarian meals.


Celkovo je stravovanie sa v Číne považované za jednu z lacnejších vecí. Obed pre dvoch vás vyjde cca 30-70RMB v závislosti od porcie a od typu reštaurácie (v tomto prípade hovorím o cenách v bežných reštauráciach). Ja osobne za obed pre dvoch aj s nápojmi zaplatím cca 45RMB, čo je 6 pre dvoch. Z toho vyplýva, že sa príprava obedu v skutku neoplatí, a predsa len je lepšie a hlavne lacnejšie zájsť si do reštaurácie. 

Overall, eating in China is considered one of the cheaper things. Lunch for two will cost you approximately 30-70RMB depending on the portion and type of restaurant (in this case we are talking about prices in regular restaurants). I personally pay for lunch for both food and drinks about 45RMB, which is 6 € for two. As a result, lunch preparation is not paid for, and it is better and cheaper to go to the restaurant.

Share this:

CONVERSATION

0 komentárov: