image1 image2 image3 image3

|WELCOME IN CHINA|ENJOY STORIES FROM CHINA

Zápis na Krúžky // enrollment for extracurricular activities

Tianjinská škola každoročne pri vstupe do nového semestra organizuje tzv. zápis na krúžky. V týchto dňoch nájdete v areáli školy množstvo stánkov, pričom každý jeden stánok patrí inému krúžku. A ako môžete vidieť na obrázkoch, je si z čoho vyberať.

Tianjin School is considered to be so-called organizationally. Enrollment for extracurricular activities. All of these schools are available these days, each of them in a circle. As you can see in the pictures, it's something to choose from.



Modeling, dobrovoľníctvo, klub fotografovania, čitateľský krúžok, obliekanie sa do tradičných čínskych šiat, kung-fu, hranie na gitaru, bubny, iné tradičné čínske nástroje a množstvo iných krúžkov.

Modeling, volunteering, photography club, reading ring, dressing up in traditional Chinese dresses, kung fu, guitar playing, drums, other traditional Chinese instruments and many other extracurricular activities.


Každý krúžok má iný rozvrh, pričom krúžky sú od pondelka až do nedele. Ja som sa prihlásila na krúžok lukostreľby, ktorý je každý štvrtok 18:00-20:00 a taktiež v utorok, ale vtedy nemám čas chodiť a taktiež na Kung-Fu, ktoré je každú sobotu od 9:00 do 11:30. Taktiež som sa chcela poprihlasovať aj na iné záujmové krúžky ako napríklad šermiarstvo, ale nakoľko sa šermiarstvo prelínalo s oboma krúžkami (aj Kung-Fu aj lukostreľba), tak som sa po dlhšom uvažovaní rozhodla pre lukostreľbu.


Each extracurricular activities has a different schedule, with rings from Monday to Sunday. I signed up for the archery circle, which is every Thursday from 18: 00-20: 00 and also on Tuesday, but then I don't have time to walk and also on Kung Fu, which is every Saturday from 9:00 to 11:30. I also wanted to sign up for other hobby groups such as fencing, but as the fencing was intertwined with both extracurricular activities (even Kung-Fu and archery), I decided for archery after a long thought.



Čo sa týka školy, ako študentka čínskeho jazyka mi škola ponúka aj ďalšie záujmové krúžky, ktoré sú spojené práve s čínskou kultúrou čo čínskym jazykom. Z pomedzi nich som sa rozhodla pre kurz kaligrafie a prípravné hodiny na HSK4 test.

As far as school is concerned, as a Chinese language student, the school also offers me other hobbies that are connected with Chinese culture as a Chinese language. From among them, I opted for a calligraphy course and a preparatory lesson for the HSK4 test.


Momentálne som teda naozaj zaneprázdnená. Každý deň mám do 12:00 školu, pričom obvykle máme 2 diktáty, ktoré zvyčajne pozostávajú z 15-20 slovíčok (teda 40 slovíčok denne). V pondelok a stredu mám ešte kurz HSK4, kde je potrebné sa naučiť ďalších 25-30 slovíčok. Niekedy si však učiteľka povie, že je toho málo a tak nám dá hneď 50 slovíčok. Utorok mám kaligrafiu, štvrtok lukostreľbu, piatok je venovaný kultúrnym aktivitám a sobotu mám Kung-Fu. A keďže na každej hodine máme domáce úlohy a taktiež sa potrebujem pripraviť na diktáty (obvykle dostávam 100% z diktátov), tak nemám veľa času užívať si Tianjin, kamarátov ba čo viac, cestovať. V každom prípade život v Číne stojí za to.


So I'm really busy right now. I have a school every day till 12:00, usually we have 2 dictations, which usually consist of 15-20 words (ie 40 words a day). On Monday and Wednesday I have a HSK4 course where I need to learn another 25-30 words. Sometimes, however, the teacher says that there is little and so she will give us 50 words. Tuesday I have calligraphy, Thursday archery, Friday is dedicated to cultural activities and Saturday I have Kung Fu. And since we have homework at every lesson and I also need to prepare for dictations (I usually get 100% of the dictations), I don't have much time to enjoy Tianjin, my friends, and more. In any case, life in China is worth it.





Share this:

CONVERSATION

0 komentárov: