image1 image2 image3 image3

|WELCOME IN CHINA|ENJOY STORIES FROM CHINA

Na aké jedlá sa môžete v Číne tešiť? // Which foods can you enjoy in China?

Určite ste si v TV všimli, že Čínske stolovanie je úplne iné, ako to slovenské. Množstvo jedál, množstvo rozličných chutí. Každý človek si pri tom môže vybrať práve to, na čo má chuť. A tak sme stolovali aj my.

You surely noticed in the TV that Chinese dining is completely different than the Slovak one. A lot of dishes, lots of different flavors. Everyone can choose just what they want. And so did we.



Ako si môžete všimnúť, máte na výber rôzne druhý mäsitých ale aj bezmäsitých jedál. Sladké, slané, štipľavé,.... Skrátka absolútna všehochuť. Najčastejšie sme sa však stretávali so štipľavými jedlami a potom s bravčovým mäsom. 

As you can notice, you have a choice of different meat meals but also vegetarian meals. Sweet, salty, pungent, .... Shortly the absolute all-hearted. Most of the time, however, we met with pungent meals and then with pork meat.

Samozrejme, nikto nečaká, že vám bude všetko chutiť. No niekedy treba určitú dávku odvahy, aby ste vôbec ochutnali nejaké z tých jedál. Prvé zdanie však môže klamať, a tak aj na prvý pohľad nepríjemné jedlá môžu chutiť božsky.

Of course, no one is waiting for you to taste everything. But sometimes you need a certain amount of courage to taste any of those meals at all. The first appearance, however, may deceive, so at first glance, unpleasant meals can taste divinely.

Z týchto jedál, čo vidíte na obrásku som si ja napríklad zamilovala zeleninu, ktorú Číňania vedia spraviť na fakt úžasný spôsob. Nie som prívržencom zeleniny, ale tejto sa proste nedalo odolať. A ešte keď bola na orieškoch ,... skrátka mňam. Kukuricu s hráškom som takmer celú vyjedla, a veľmi som si obľúbila aj krevety, potom, čo mi ich jeden nás spoločník očistil. (Nemala som žalúdok čistiť krevety od hlavy a chvosta).

From these meals, what you see on the picture, for example, I fell in love with the vegetables that the Chinese can do in a truly amazing way. I'm not a supporter of vegetables, but this just could not be resisted. And even when she was in the nuts, ... shortly the yen. I have almost cooked whole maize with peas, and I also loved prawns after their partner cleaned us up. (I did not have the stomach to clean shrimp from head and tail).

Myslím si, že keď sa človek nebojí skúšať a experimentovať, určite si príde na svoje a zaručene si nájde niečo, čo mu bude chutiť. Jediné na čo by som v tomto prípade upozornila je asi samotný fakt, že Číňania vo veľkom obľubujú štipľavé jedlá, a niekedy aj jedlo, ktoré si zdanlivo myslíte že poznáte, môže chutiť úplne inak.

I think that if one is not afraid of trying and experimenting, he will certainly come to his own and will find something he will gladly find. The only thing I would like to mention in this case is the very fact that the Chinese are enjoying a great deal of pizzas, and sometimes the food you seem to think you can see may be different altogether.

Ide skrátka o neuveriteľnú krajinu, ktorá vždy dokáže prekvapiť. A kuchyňa nie je v tomto prípade výnimkou.

It's just an incredible landscape that can always surprise you. And the kitchen is not the exception in this case.

Share this:

CONVERSATION