image1 image2 image3 image3

|WELCOME IN CHINA|ENJOY STORIES FROM CHINA

Tianjin Muse club // Tianjin Muse club

Ak túžite po nočnom v živote v Číne - na ktorý ste na Slovensku pravdepodobne zvyknutí, v takom prípade sa môžete stretnúť hneď s viacerými klubmi, do ktorých však poväčšine chodia prevažne iba zahraniční návštevníci Číny.

If you are looking for a nightlife in China - which you are probably accustomed to in Slovakia, then you can meet with several clubs, but in most of them you will met so so so much foreigners.



Jedným z klubov bol napríklad Muse Club, ktorý mal veľmi dobrú lokalitu od Tianjin University. V prípade, že sme sa doň vybrali pešo, cesta nám trvala asi pol hodiny a ak sme si zobrali taxík za 8RMB. Čo som však od mojich kamarátov, ktorý žijú v Číne počula, Tianjin má hneď niekoľko Muse Clubov a nejde o jediný klub, ktorý môžete navštíviť.

One of the clubs was, for example, Muse Club, which had a very good location from Tianjin University. We could go by walk ( cca 45min) or by taxi for 8RMB. But what I hear from my friends living in China, Tianjin has few Muse Clubs right now, and it's not the only club you can visit.

Vstup - ako to už býva zvykom, bol samozrejme zadarmo. Nie len vstup, ale aj nápoje ako napríklad džús, pivo a niekoľko druhov alkoholu, ak sa nemýlim tak vodka a šampanské. Nakoľko som však alkohol nepila, tak vám neviem povedať s určitosťou o aký alkohol išlo.

Entry - as usual, was of course free. Not just entry, but also drinks such as juice, beer and some kinds of alcohol, something like vodka and champagne. But I do not drink alcohol, so I can not tell you with certainty what alcohol was going on.

Hneď po vstupe do klubu nás kamarát predstavil (niečo povedal v čínskom jazyku, žiaľbohu neviem čo), pričom nás následne zaviedli k stolu, ktorý bol vyhradený práve pre nás, kam nám aj priniesli alkohol. Zvyčajne sa nás pýtali, koľko ľudí nás bude, aby nám podľa toho prichystali stôl.

After joining the club, our friend introduced us (something he said in Chinese language, I do not know what he said), and then gave a table that was reserved for us, where we also brought us alcohol. They usually asked us how many people will be there to get table to us. 

Veľkou zaujímavosťou v tomto klube boli tanečné vystúpenia s ktorými sme sa pravdepodobne na Slovensku ešte nestretli - teda, určite nie v prípade, že išlo o bežný deň a nie o nejaké vopred pripravované akcie. Tieto vystúpenia boli kratšieho charakteru - napr. 5-10 minút, no boli v pravidelnom intervale - napr. každú hodinku. To znamená, že si ich človek mohol užiť naozaj počas celého večera.

A great interest in this club was the dance performances we probably did not meet in Slovakia - that is, certainly not in case it was a normal day and not some pre-prepared events. These performances were of a shorter nature - 5-10 minutes, but they were at regular intervals - every hour. That means you could really enjoy them during the evening.



Tieto vystúpenia boli pravidelne menené, a tak ste si počas celého večera mohli užiť rôzne tanečné kreácie. Veľkou výhodou bolo, že na parket prichádzali nie len ženy, ale aj muži. Samozrejmosťou však je, že žien bolo vždy oveľa viac (teda, pokiaľ ste si naozaj nezvolili nejakú špeciálnu akciu). No v každom prípade si aj fanúšičky takéhoto typu vystúpení ženského pohlavia vedeli prísť na svoje.

These performances have been regularly changed, so you could enjoy various dance creations throughout the evening. The great advantage was that not only women but also men were coming to the floor. But of course, women have always been a lot more (so if you really did not choose a special action). But in any case, fans of this kind of female performances have come to their own.

Share this:

CONVERSATION