image1 image2 image3 image3

|WELCOME IN CHINA|ENJOY STORIES FROM CHINA

Tianjin University // Tianjin University

Letnú školu v Číne som si mala možnosť užiť v Tianjinskej Univerzite, ktorá má naozaj nádherné okolie.

I attended a summer school in China in Tianjin University, which has a truly beautiful surrounding.



Čo sa týka Tianjinskej Univerzity v ponuke má 2 internáty, pričom v jednom sa býva najčastejšie po 2 ľuďoch a druhý internát má izby pre ľudí, čo radi bývajú sami. My sme bývali na izbách o samote, a teda v druhom internáte.

In terms of Tianjin University, there are 2 dormitories, one of them is for people and the second dormitory has rooms for people who like to be alone. We were in the rooms alone, and therefore in the second dorm.

Umiestnenie tejto budovy je perfektné. Necelých 10 minút pešo je samotná univerzita. Hneď vedľa internátu je malý park, asi 5 minút pešo sú malé potraviny, ktoré sú otvorené 24 hodín denne. Školská jedáleň bola vzdialená taktiež iba 5 minút cesty od tohto internátu. V prípade, že ste si chceli vybaviť nejaké veci ako napríklad ísť do banky, kúpiť si kartu do telefónu spolu s internetom a podobne. V prípade, že by ste mali záujem o nočný život, pol hodinu pešo je bar a cca 45minút je disko klub.

The location of this building is perfect. Less than 10 minutes on foot is the university. Next to the dorm is a small park, ca. 5 minutes by walk is small supermarket which is open 24 hours a day. The school canteen was also just a 5-minute walk from this dormitory. In case you want to get some things like going to the bank, buy a card in your phone along with the internet etc. If you are interested in the nightlife, half an hour walk is a bar and about 45 minutes is a disco club.


Samozrejme, taxíky sú neustále k dispozícií, pričom cena je 8-9RMB, a po nejakej dobe sa to začne navyšovať (to však neviem ako je to tam). My sme na tieto miesta chodili zväčša pešo, a tak sme neplatili veľa. Akurát sme si občas zobrali taxík z klubu aby sme nemuseli v noci chodiť po vonku, čo nás vyšlo 8-9RMB.

Of course, taxis are always available, the price is 8-9RMB, and after some time it starts to increase (but I do not know how it is there). We walked mostly to these places, so we did not pay much. We sometimes took up a taxi from the club so we did not have to go out at night out at 8-9RMB.

Okolie Tianjinskej Univerzity je naozaj nádherné. Okolo tohto internátu je veľa prírody a zelene, čo ocení asi každý. Necelých 5 minút pešo nájdete veľký park, ktorý som si doslova zamilovala.

The surroundings of Tianjin University is really wonderful. There is plenty of nature and greenery around this dorm, which everyone will appreciate. Less than a 5-minute walk away you will find a large park that I literally fell in love with.


Čo sa týka samotnej univerzity, je veľmi moderná a pekná. Človek v porovnaní so Slovenskými školami žasne, aká je to krása. Niekoľko miestností na učenie však nájdete aj na internátoch, napríklad tuto bolo prízemie určené na vyučovanie, kde sa učili najmä študenti čínskeho jazyka, takže aj my.

As far as the university itself is concerned, it is very modern and nice. However, a few rooms for learning can also be found in dormitories, for example, this ground floor has been designed for studiyng, where mainly Chinese students had their classes. 

internát // dormitory
Čo sa týka internátu, nešlo o žiaden luxus. Každý z nás mal vlastnú kúpeľňu spolu so záchodom, a jednu miestnosť. Izba obsahovala televízor, stôl so stoličkou, veľkú posteľ, skriňu a korkovú nástenku so špendlíkmi. Na našej malej osobnej "chodbičke" sme mali veľkú kuchynskú linku a umývadlo. A samozrejme menšia miestnosť obsahovala umývadlo, záchod, sprchu a malý smetiak. Človek sa teda o tieto veci nemusel naozaj s nikým deliť.

Regarding the hostel, it was no luxury. Each of us had our own bathroom together with the toilet, and one room. The room contained a TV, a table with a chair a large bed, a cupboard and a cork board with pins. On our small personal "corridor" we had a large washbasin and kitchen unit. And, of course, the smaller room - bathroom, contained a washbasin, a toilet, a shower, and a small tresh. So people did not really have to share these things with anyone.

Väčším problémom bol "poriadok", ktorý až taký veľký nebol. V prípade, že sa chystáte do tohto internátu, určite by som odporúčala priniesť si aspoň vlastné posteľné obliečky. Niektoré miestnosti vyzerali lepšie, iné horšie, no celkovo si myslím, že ak si vymeníte posteľné obliečky za vlastné, tak je všetko v poriadku. Niektorí z nás si vydezinfikovali celú izbu - a to aj podlahu či záchod, no to už je na vás. Človek nemôže očakávať luxus, no myslím si, že ide o bežné podmienky internátov. S tým rozdielom, že v tomto prípade budete bývať sami.

The bigger problem was the "order" that was not so great. If you are going to this boarding house, I would definitely recommend bringing at least your own bed linen. Some rooms looked better, others worse, but overall I think that if you change bedclothes for your own, everything is okay. Some of us have disinfected the entire room - even the floor or the toilet, but it's up to you. One can not expect luxury, but I think it's a normal living conditions. With the difference that in this case you will live alone. Also, Slovak dormitories don´t look luxury - as Chinese don´t look luxury.

Share this:

CONVERSATION