image1 image2 image3 image3

|WELCOME IN CHINA|ENJOY STORIES FROM CHINA

Flight to China // Let do Číny


Lety sú mnohokrát namáhavé hlavne čo sa týka psychickej stránky. Nejde ani tak o to, že by bol samotný let vyčerpávajúci ako o to, že je potrebné viac-menej sedieť na jednom mieste. Obzvlášť vyčerpávajúce to je i v prípade letu do Číny, keďže let trvá 9,5hodiny a viac v závislosti od spoločnosti ktorou sa letí.

Flights are many times demanding, especially with regard to the psychological side. It is not even a matter of being exhaustive, rather than having to sit more or less in one place. It is usually exhausting even in the case of a flight to China because the flight takes 9.5 hours or more depending on the company that is flying.

V prípade ak ste ešte neleteli, uričte Vás nasledujúce informácie veľmi milo potešia, poprípade Vám pomôžu pri príprave na let.

If you have not flown yet, this information can be very helpful. Also helpful if you are preparing for a flight.




Ako prvé je potrebné si uvedomiť aký typ kufru a do koľko kíl je možné si veci zabaliť. Štandardne ide o 1 kufor s hmotnosťou 23kg. Avšak pri niektorých spoločnostiach ako napríklad Emirates (30kg), LOT (2x23kg),... existujujú výnimky.

First, you need to be aware of what type of trunk and how many kilograms you can pack. Standard is a 1 suitcase weighing 23kg. However, for some companies like Emirates (30kg), LOT (2x23kg) ... there are exceptions.

Počas letu je štandardne ponúkané občerstvenie, a to nápoje i jedlo. V prípade, že máte záujem o nápoj avšak letušky ho v tomto čase neponúkajú, stačí si letušku zavolať. Toto občerstvenie je zahrnuté v cene letenky.

During the flight, refreshments are offered as standard, both beverages and meals. If you are interested in a drink but its attendants are not available at this time, just call. This refreshment is included in the ticket price.


Väčšina spoločností ponúka deku a vankúš. Treba aj napriek tomu však mať na pamäti, že v lietadlách býva chladnejšie, a tak je vhodné obliecť si dlhé rukávy i dlhé nohaice. V prípade, že máte záujem, pokojne si môžete svoj vlastný vankúš taktiež zobraz zo sebou ako "hand bag". Zobranie si vlastného vankúša do lietadla či na letisko je zadarmo.


Most of companies offer a blanket and pillow. Nevertheless, keep in mind that aircraft are cooler, so it is advisable to wear long sleeves and long legs. If you are interested, you can also view your own pillus yourself as a "handbag". Taking your own pillar into the airplane or the airport is free of charge.



Väčšina spoločností má pre svojich cestujúcich pripravené obrazovky zabudované v sedadlách, ktoré by ich mali zabaviť. Na výber budete mať z pozerania niekoľkých filmov (aj noviniek), seriálov, a to prevažne v anglickom, nemeckom, arabskom či čínskom jazyku, no taktiež tu nájdete i hudbu či zopár mini hier. Určite Vám však z vlastnej skúsenosti odporúčam zobrať si so sebou na palubu knihu, ktorá vás taktiež dokáže na nejaký ten čas zamestnať.

Most companies have screens built inside of a passangers seats. You will be able to watch several movies (including news), serials, especially in English, German, Arabic or Chinese language, and you will also find music or some mini games. However, I certainly recommend that you take a book on board, which you can also make a fun for you.




Share this:

CONVERSATION

0 komentárov: