image1 image2 image3 image3

|WELCOME IN CHINA|ENJOY STORIES FROM CHINA

Čínske obrázkové jazykové karty pre deti // chinese pucture cards for kids

Ak máte záujem naučiť sa výslovnosť a základnú slovnú zásobu, potom vás určite potešia obrázkové karty pre deti (nájdete napríklad na stránke www.chinesepointshop.cz), ktoré sú taktiež písané v anglickom a čínskom jazyku. A aj keď sú určené najmä pre deti, určite nájdete ich využitie každý začiatočník

If you are interested in learning pronunciation and basic vocabulary, then you will definitely enjoy picture cards for children (see for example, at www.chinesepointshop.com), which are also written in English and Chinese. They are designed especially for children, but every begginer will find their use.



Tieto obrázkové kartičky obsahujú  veľký obrázok danej veci. Napríklad oleja. Obrázky sú vytvorené tak, aby ste ich mohli identifikovať v čínskych obchodoch, o čo sa vlastne jedná. Totižto náš olej a olej v Číne je zabalený nie len v inom obale, ale aj trocha inak vyzerá. Niektoré obrázky sú porovnateľné so slovenskými produktami, iné veľmi nie, takže ak sa chystáte do Číny, tieto obrázky budú pre vás naozaj veľkou výhodou. Obrázok je vyobrazený na farebnom podklade.

These picture cards contain a big picture of the matter. For example, oil. Images are created so you can identify them in Chinese shops, what they are actually are. So our oil and oil in China is packed not only in another wrapper but looks a little different. Some images are comparable to Slovak products, others are not, so if you are going to China, these pictures will really be a great asset for you. The image is depicted on a colored background.

Hneď vedľa (po ľavej alebo pravej strane) nájdete čínsky znak, ktorý korešponduje s daným obrázkom. Čínsky znak je rovnako veľký ako samotný obrázok, takže je veľmi dobre viditeľný. Štvorec v ktorom je vyobrazený čínsky znak obsahuje ešte čínsku výslovnosť a anglický preklad. Texty sú vyobrazené na bielom podklade pre lepšiu čitateľnosť.

Next to (left or right) you will find a Chinese character that corresponds to that image. The Chinese character is as large as the image itself, so it is very well visible. The square in which the Chinese character is depicted still contains Chinese pronunciation (pinyin) and English translation. Texts are depicted on a white background for better readability.

V ľavom hornom rohu nájdete výslovnosť tohto znaku spolu s intonáciou, takže sa ho naučíte aj vyslovovať. V pravom dolnom rohu nájdete preklad tohto obrázka a textu do angličtiny, aby ste si boli istí, čo je vyobrazené na danom obrázku.

In the upper left corner, you'll find the pronunciation of this character along with intonation, so you can teach it and pronounce it. In the lower right corner, you'll find the translation of this image and text into English so you can be sure of what is shown in the image.

Celkovo hodnotím túto knihu veľmi pozitívne. Kartičky sú zabalené do "knižnej" formy vďaka krúžkovej väzbe. Kartičky sú zalaminované v tvrdej väzbe. Kartičky obsahujú základnú slovnú zásobu ako napríklad potraviny, ročné obdobia, časti tela, prírodné živly, skupenstvá, členovia rodiny či slovesá pohybu.


Napriek tomu, že je určená prevažne pre malé deti, v prípade, že s čínštinou iba začínate bude táto metóda veľmi zaujímavá a predovšetkým jednoduchšia ako klasické učenie sa. Vďaka tejto knihe sa môžete naučiť základnú slovnú zásobu využiteľnú v Číne tak, aby ste sa tam nestratili. Podľa môjho názoru teda ide o využiteľnú slovnú zásobu, ktorá sa vám v Číne zaručene zíde.

Overall, I appreciate this book very positively. The cards are wrapped in a "book" shape thanks to a ring tie. The cards are hardwired. Cards contain basic vocabulary such as food, seasons, parts of the body, natural elements, groups, family members, or movement verbs.

Share this:

CONVERSATION