image1 image2 image3 image3

|WELCOME IN CHINA|ENJOY STORIES FROM CHINA

The first 100 Chinese characters // The first 100 Chinese characters

Tento titul je perfektný pre všetkých, čo sa chcú naučiť čínske znaky. Kniha s názvom The first 100 Chinese characters  ponúka 100 základných znakov, ktorými by mal začať každý žiak.

This title is perfect for all who want to learn Chinese characters. The book, The First 100 Chinese Characters, offers 100 basic characters, to begin with.


Treba tiež poznamenať, že sú v prípade tradičných a zjednodušených znakov odlišnosti v knihe nájdete aj obrázok tradičného znaku. 

It should also be noted that in the case of traditional and simplified features of the difference in the book you will also find the image of the traditional character.



Ako prvé, čo si na tejto knihe môžete všimnúť je samotný znak vo veľkom vyobrazené, ktorý sa nachádza v ľavom hornom rohu každej strany.

First of all, you can notice this book in the big picture, which is located in the upper left corner of each page.

Ďalšou časťou tejto knihy je vysvetlenie tohto znaku a jeho výslovnosť aj s intonáciou, ktoré je napísané hneď pod týmto znakom. Ide o základné a doslovné vysvetlenie tohto znaku. Nakoľko je však táto kniha písaná v anglickom jazyku, vysvetlenie symbola je v angličtine.

Another part of this book is the explanation of this character and its pronunciation with the intonation that is written just below this sign. This is a basic and literal explanation of this sign. However, as this book is written in English, the explanation of the symbol is in English.

Treťou a podľa mňa najlákavejšou časťou tejto knihy, vďaka čomu som si bola istá, že je táto kniha tým najlepším možným riešením pre učenie sa základných znakov je použitie týchto slov. Ide o najčastejšie frázy alebo slovné spojenia, kde sa s týmito symbolmi môžeme stretnúť. Opäť tu nájdete aj preklad týchto slovných spojení do anglického jazyka.
Tou najdôležitejšou časťou je ale písanie čínskych znakov krok po kroku. Tieto kroky sú písané a značené do jednotlivých štvorcov tak, aby ste videli každý jeden krok a vedeli ho zopakovať. Krok po kroku až k výslednému celému znaku. A keďže je v čínštine veľmi dôležitý aj smer, ktorým sa čínsky znak píše, tento smer každej novej čiary je zaznačený samotnou šípkou, ktorá vám pomôže perfektne sa naučiť každý čínsky znak. A samozrejme nesmie chýbať ani veľký priestor pre nacvičovanie.

The third, and in my opinion, the liveliest part of this book, which makes me sure that this book is the best possible solution for learning the basic characters is the use of these words. These are the most common phrases or phrases where we can meet these symbols. Here again, you can find the translation of these phrases into the English language. The most important part is writing Chinese characters step by step. These steps are written and marked into squares so you can see every single step and know how to repeat it. Step by step to the resulting whole character. And since the Chinese character is also very important in Chinese, the direction of each new line is marked with the arrow itself that will help you learn every Chinese character perfectly. And, of course, there is not much room for rehearsing.


Osobne túto knihu hodnotím veľmi pozitívne. Nakoľko čínština nemá abecedu od ktorej by sa človek mohol odvíjať, týchto základných 100 slov je naozaj nevyhnutných, a to najmä v prípade, že chcete ísť do Číny. Navyše kniha obsahuje aj niekoľko fráz ku každému slovíčku, takže sa môžete z tejto knihy naučiť oveľa viac ako len 100 základných slov.

I personally appreciate this book very positively. Since Chinese has no alphabet from which one could develop, these basic 100 words are really necessary, especially if you want to go to China. Besides, the book also contains several phrases for each vocabulary, so you can learn more than 100 basic words from this book.

Slová, ktoré sa naučíte písať patria k úplnému základu, a to napríklad: ja, ty, on, ona, byť, áno, nie, mať, volať sa,... Pričom už z týchto prvých 100 slov budete vedieť napísať základné vety.

The words you learn to write are a complete foundation, for example, I, you, he, she, though, yes, no, have, call, ... If you already know the first few sentences, you will be able to write basic sentences.

Osobne hodnotím túto knihu naozaj veľmi pozitívne, nakoľko náš učiteľ nás neučí pinyin (teda čínske znaky), my sa v podstate učíme iba výslovnosť, a aj to nám ide veľmi pomaly. Práve z tohto dôvodu veľmi pozitívne hodnotím samotnú knihu a jej spracovanie.  Každý znak si v tejto knihe môžete precvičovať hneď niekoľkokrát, a to viac ako 50krát. A myslím si, že vám netreba hovoriť, že ak jeden znak zopakujete 50krát, nie len že sa to naučíte napísať, reálne sa vám tieto znaky vryjú do pamäti až natoľko, že ich budete aj v textoch vedieť identifikovať a samozrejme ich aj o niekoľko týždňov či mesiacov ich budete vedieť napísať.

Personally, I evaluate this book very positively, as our teacher does not teach us pinyin (ie Chinese characters), we basically learn only pronunciation, and it is very slow. For this very reason, I very much appreciate the book itself and its processing. You can practice each character in this book several times, more than 50 times. And I do not think you need to say that if you repeat one character 50 times, not only that you can learn to write it, you will actually be able to remember those characters so much that you can identify them in the texts, and of course even a few weeks or months you will be able to write them.

Pri písaní týchto znakov je použití tzv. čínsky papier pre začiatočníkov, ktorý je zložený z jedného štvorca rozdeleného na 4 rovnaké časti. Je to z toho dôvodu, aby ste svoje písanie čínskych znakov vedeli prepracovať až do absolútnej dokonalosti. Najmä pri zložitejších znakoch vďaka týmto štvorčekom budete vedieť presné umiestnenie, kde by dané "čiary" mali byť umiestnené tak, aby ste na konci napísali totožný symbol.

When writing these characters, the use of the so- Chinese paper for beginners, consisting of one square divided into 4 equal parts. It's for that reason that you can redact your writing of Chinese characters to redesign to absolute perfection. Especially for more complicated characters, thanks to these squares you will know the exact location where the "lines" should be placed so that you end up writing the same symbol at the end.

Share this:

CONVERSATION