image1 image2 image3 image3

|WELCOME IN CHINA|ENJOY STORIES FROM CHINA

Family: My Mum and I // Family: My Mum and I

V prípade, že už máte nejakú tú základnú slovnú zásobu za sebou, ktorú môžete nabrať za pomoci týchto kartičiek a 100 prvých čínskych znakov, môžete si vyskúšať samotné čítanie detskej knihy (nájdete napríklad na stránke www.chinesepointshop.cz): Family: My Mum and I.


If you already know some basic vocabulary, you can try reading the children's book by yourself (you will find it for example, at www.chinesepointshop.com): Family: My Mum and I





Kniha je písaná tak v pinyin (čínskych znakoch), ako aj vo forme výslovnosti, a tak si príbeh môžete užiť aj v prípade, že čínske znaky nemáte na veľmi dobrej úrovni ale chápete veciam písaným vo forme výslovnosti, alebo naopak.

The book is written both in pinyin (Chinese characters) as well as in pronunciation, so you can enjoy the story even if you do not know Chinese characters at a very good level, but you understand things spoken in terms of pronunciation or vice versa.
Tento príbeh obsahuje iba základnú slovnú zásobu, vďaka čomu je kniha určená nie len pre deti, ale aj pre začiatočníkov v čínskom jazyku.

This story contains only the basic vocabulary, which makes this book not only for children but also for beginners in Chinese.



Ku knihe je priložené CD, aby ste mali možnosť vypočuť si samotný príbeh a výslovnosť sa vám mala možnosť dostať aj do uší. Vďaka CD teraz budete môcť počuť intonáciu v čínskom dialógu, no zároveň si vycibriť vašu výslovnosť.

The book is accompanied by a CD to have the opportunity to listen the story itself, and you have the opportunity to get the pronunciation in your ears. Thanks to the CD, you will now be able to hear the intonation in the Chinese dialogue, while also engraving your pronunciation.


Táto kniha obsahuje základné slovné spojenia, vety a otázky, ktoré sa vám zídu aj v bežnom živote. Kniha vám umožní pochopiť jednoduchú gramatiku, no zároveň vám ešte o čosi zlepší vašu slovnú zásobu. Kniha je orientovaná na bežný dej, ktorý sa vám môže vyskytnúť aj v živote, aby ste videli nie len otázky, ale aj na samotné odpovede. Kniha je doprevádzaná obrázkami pre lepšie pochopenie samotného deja. Ale aj napriek tomu je táto kniha veľmi veľmi veľmi krátka. 

This book contains basic phrases, sentences, and questions that you'll find in common life. The book will allow you to understand simple grammar, but it will also improve your vocabulary. The book is geared to a regular act that can also occur in your life to see not only the questions but also the answers themselves. The book is accompanied by pictures for a better understanding of the story. But also this book is so so so short. 
Nájdete tu základné slovesá a slová, ktoré určite budete využívať aj v bežnom živote. Ide napríklad o slová ako kamarát, mať rád, mama, ráno,… Kniha obsahuje až cca 300 základných slov a slovných spojení, čo by malo byť korešpondujúce s levelom HSK2 – teda úroveň A2 v čínštine.

You will find basic verbs and words that you will certainly use in common life. For example, words like a friend, like, mom, morning, ... The book contains up to about 300 basic words and verbal junctions, which should correspond to HSK2 - level A2 in Chinese.

Share this:

CONVERSATION