image1 image2 image3 image3

|WELCOME IN CHINA|ENJOY STORIES FROM CHINA

Narodeniny v Číne // Birthday in China

Najskôr som si myslela, že oslava narodenín v Číne bude hrozná. Ako to ľudia môžu zvládnuť? Bez kamarátov, bez rodiny, niekoľko tísíc kilometrov vzdialený,... Oslavovať sviatok sám,... Dá sa to vôbec?

At first I thought the celebration of the birthday in China would be terrible. How can people handle it? Without friends, no family, a few thousand miles away, ... Celebrate the holiday alone, ... Can it be?

Na moje prekvapenie si to však ale aj Čína, alebo aspoň Tianjinská škola uvedomuje, a tak v deň narodenín vám trieda resp. triedna učiteľka kúpi malý zákusok. A hoc to rodinu nenahradí, aspoň má človek pocit, že si na neho niekto spomenul.

But to my surprise, China, or at least Tianjin School, is aware of this, and so on the day of your birthday, you or your school will be able to celebrate it with you - class teacher buys a small dessert. Your family is not there, but at least one feels that someone has mentioned it to you.


U nás v triede sa dostal nie len koláčik, ale taktiež sme všetci oslávencovi spievali "Happy Birthday" pesničku v čínskom jazyku. Každého to potešilo.

In our classroom he got not only a cake, but we also sang "Happy Birthday" song in Chinese language to all of us. Everyone was pleased.

A tým, čo deň narodenín vyšiel na víkend, tortička ich čakala v piatok, poprípade pondelok. Myslím si, že je to aspoň čiastočné vynahradenie toho, že sme tak ďaleko a bez rodiny. A hlavne je to veľmi milé a človek na to nezabudne. Niektorý z nás, aby naozaj na tento deň nezabudli si spravili skupinovú fotku s celou triedou.

And what the day of the birthday went out for the weekend, the cake was waiting on Friday or Monday. I think it is at least a partial redemption that we are so far away and without a family. And especially it is very nice, that they 

Share this:

CONVERSATION

0 komentárov: