image1 image2 image3 image3

|WELCOME IN CHINA|ENJOY STORIES FROM CHINA

Painting mask // Maľovanie masiek



Jednou z piatkových aktivít na Tianjinskej univerzite je aj maľovanie masiek. Ide o aktivitu spojenú s čínskou kultúrou. Navštívenie aktivity je zadarmo, a navyše si vami vyrobené veci môžete zobrať domov.

One of Friday's activities at Tianjin University is painting masks. This is an activity associated with Chinese culture. Visiting and attend activity is free of charge, and you can take home your own stuff.


Tieto masky sú spojené s Pekingskou operou, pričom každá maska predstavuje iné duševné rozpoloženie či charakter. Povedali by ste, že biela farba symbolizuje zákerného a zlého človeka?

These masks are connected with the Beijing Opera, each mask representing a different mental state or character. Would you say that the white color symbolizes the bed person and the liar?




Ja osobne som sa rozhodla pre červenú - neutrálnu masku, ktorú som však nevyfarbovala podľa predlohy, ale podľa vlastného uváženia. Nemôžem teda povedať, že je to fotokópia Pekingských masiek, no v každom prípade sa mi táto aktivita veľmi páčila. Väčšina z nás si vytvárala masku podľa vlastného štýlu a uváženia. A tak sa môžete pokochať našou kreativitou.

I decided for a red - neutral mask, but I did not color it according to the original, but at my own discretion. I can not say that this is a photocopy of the Beijing masks, but in any case I enjoyed this activity very much. Most of us created a mask according to our own style and discretion. And so you can enjoy our creativity.




Share this:

CONVERSATION

0 komentárov: